top of page

GALA ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΟΕ

Η Επιτροπή Αθλητών της ΚΟΕ παρουσίασε τους στόχους τις δράσεις και τον προγραμματισμό της.Γιώργος Αχιλλέως (Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών ΚΟΕ) : «Θελουμε να αποτελέσουμε τον συνδετικό κρίκο αθλητών και κέντρων αποφάσεων του αθλητισμού»

 

Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Για πρώτη φορά εκπροσωπούνται όλες οι Ομοσπονδίες και όλοι οι αθλητές έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι»

 

Η Επιτροπή Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, παρουσίασε το έργο και τη δράση της, κατά το 2023 και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της για το επόμενο διάστημα.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, η οποία εκπροσώπησε την Υπουργό Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου, Προέδροι και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο κ. Πάρις Σπανός (Επίτιμο Μέλος ΚΟΕ), ο κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης (Πρεσβευτής Fair Play), o κ. Κώστας Παπακώστας (Πρόεδρος Olympians Cyprus), ο εκπρόσωπος Υπουργείου Άμυνας/ΑΣΑΕΦ Ανχης Χρίστος Πιερή, Μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, αθλητές ενταγμένοι στα προγράμματα Olympic Solidarity και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Η χορηγική οικογένεια της ΚΟΕ, εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Ανδρέα Τταφούνα (Γενικός Διευθυντής Allianz Hellas / Υποκαταστήματος Κύπρου), Χαρά Λαγού (Allianz), Αναστάσιο Καλογιάννη (Διευθυντής Λειτουργίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Κύπρου του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ), Στέφανος Παυλίδης (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ - Χημεία Παυλίδης) και Λούκα Λεωνίδου (Διευθυντής Μάρκετινγκ της TOYOTA Κύπρου).

 

Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος ΚΟΕ) : Επαναδραστηριοποίηση και εκσυχρονισμός των νέων κανονισμών λειτουργίας έθεσαν την Επιτροπή σε νέα εποχή

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στα βήματα επαναδραστηριοποίησης και αναβάθμισης της λειτουργίας και του ρόλου της Επιτροπής, που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Σημαντικότερος σταθμός αποτέλεσε ο εκσυχρονισμός και η διαμόρφωση των νέων κανονισμών λειτουργίας της Επιτροπής σε συνεννόηση με τις αθλητικές Ομοσπονδίες,  οι οποίοι εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ. Όπως ανέφερε στην Επιτροπή έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι αθλητές όλων των Ομοσπονδιών, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να αποστέλλουν έναν αθλητή και μία αθλήτρια για να τους εκπροσωπήσει σε αυτήν. Επιπρόσθετα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού τους, από την Ομοσπονδία από όπου προέρχονται. Η διεύρυνση της βάσης της Επιτροπής σε συνδυασμό με την πρόβλεψη της αριθμιτικής ισότητας των φύλων, βοήθησε σημαντικά στη δραστηριοποίησή της σε πολλούς τομείς.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας Αθλητιμού και Νεολαίας η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Εκείνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μαζί με όλους φορείς που εμπλέκονται στην πρόοδο του αθλητισμού και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψιν τις δικές σας εισηγήσεις και τοποθετήσεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να ενδυναμώσουμε και να ανταμείψουμε τις προσπάθειες σας». Η Δρ Ιωάννου Χασάπη ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό, επαίνεσε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΕ για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο: Δράσεις και στόχοι της Επιτροπής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής, απαρτίζεται από τους Γιώργο Αχιλλέως (Πρόεδρος), Μάριος Αντωνιάδης (Αντιπρόεδρος), ΄Αντρη Χριστοφόρου (Γενική Γραμματέας), Ντίνο Λευκαρίτη (Ταμίας) και Ιωάννα Ευαγγέλου (Μέλος). Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Αχιλλέως στην ομιλία του, ανέφερε ότι ανάμεσα στους κύριους στόχους της Επιτροπής είναι η παρουσία σε διάφορους αθλητικούς φορείς και επιτροπές για την αντιπροσώπευση των αθλητών και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο αθλητών και παραγόντων, θέτοντας με απλό και ξεκάθαρο τρόπο, δίκαια αιτήματα και εισηγήσεις. Ο κ. Αχιλλέως σημείωσε ότι η Επιτροπή κατάφερε σε ένα χρόνο να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και να εξασφαλίσει τις χορηγίες που της αναλογούν, ανατρέποντας το καθεστώς αδράνειας στο οποίο βρισκόταν πριν την εκλογή του παρόντος Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

Στις δράσεις της Επιτροπής αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Άντρη Χριστοφόρου, που αρχικά παρουσίασε το νέο Λογότυπο της Επιτροπής. Στη συνέχεια παρουσίασε τις συμμετοχές Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε τρία διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό το 2023. Στο πρώτο, ο Ταμίας Ντίνος Λευκαρίτης και το Μέλος Ιωάννα Ευαγγέλου, εκπροσώπησαν την Επιτροπή Αθλητών της ΚΟΕ, στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από 6 μέχρι 7 Νοεμβρίου. Οι δύο εκπρόσωποι της Επιτροπής, παρέστησαν επίσης στο 7th European Athletes Forum.  Στο δεύτερο, ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης συμμετείχε στο 11ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Λωζάνη από 3-5 Οκτωβρίου, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές από 54 χώρες στην παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Στο τρίτο, η γενική Γραμματέας Άντρη Χριστοφόρου συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο αθλητών Ολυμπιακών αθλημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του μέλους της ΔΟΕ, προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  Σπύρου Καπράλου και της προέδρου της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ Βούλας Κοζομπόλη.

 

Τέλος έγινε παρουσίαση της διαδικτυακής Πλατφόρμας Αθλητών ΔΟΕ 365, των προγραμμάτων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους αθλητές και εκφράστηκε προτροπή προς όλους τους αθλητές να εγγαφούν σε αυτή. Την παρουσίαση έκανε ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ Γιώργος Κορέλλης.

 

Τιμήθηκαν η εκπρόσωπος του ΥΠΑΝ και η Εθνική ομάδα Ποδηλασίας Γυναικών

Η Επιτροπή βράβευσε τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Ιωάννου Χασάπη, με βράβευση που αντανακλά στην Υπουργό, την ίδια και σε όλους τους Λειτουργούς του Υπουργείου και ιδιαίτερα σε όσους έχουν υπό την ευθύνη τους θέματα αθλητισμού για την ειλικρινή, αγαστή και ουσιαστική συνεργασία τόσο με την Επιτροπή αθλητών όσο και με την ΚΟΕ.

 

Η Επιτροπή βράβευσε επίσης τις τέσσερις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας Δήμητρα Κουκουμά, Ελένη Κουκουμά, Στυλιάνα Καμηλάρη και Κωνσταντίνα Γεωργίου, που με τη συμμετοχή τους σε αγώνες μαζί με την Άντρη Χριστοφόρου, συνέβαλαν ώστε η Κύπρος με την συνολική Εθνική της βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη να εξασφαλίσει μία Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης στο αγώνισμα της Ποδηλασίας Δρόμου. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με την Άντρη Χριστοφόρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Επιτροπή παρέθεσε δείπνο προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων.

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

17 Ιανουαρίου 2024

Comments


bottom of page