top of page

Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίωντης ΕΚΟ Κύπρου για μοτοσικλετιστές, σε συνεργασία με το City’s A.R.T.

Για 7η χρονιά ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μοτοσικλετιστές/τριες στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Ευθύνης της ΕΚΟ Κύπρου και του ΕΚΟ Safe Rider Club, για τη βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων.  


Η ΕΚΟ Κύπρου, σε συνεργασία με το City’s A.R.T., διοργάνωσε σεμινάρια, τα οποία τελούσαν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (Κ.Ο.Μ.), σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών του ελληνικού παραρτήματος του California Superbike School για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του City’s A.R.T. εκπαίδευσαν οδηγούς μοτοσικλέτας σε θέματα τεχνικής κατάρτισης, ασφάλειας και ορθής οδηγικής συμπεριφοράς. Αξίζει να τονιστεί ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, ώστε να βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά άμεσα, επισημαίνοντας και διορθώνοντας τα συνήθη λάθη χειρισμού, αυξάνοντας την ενεργητική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών/τριών.

 

Σημαντικός αριθμός μοτοσικλετιστών/τριών συμμετείχε στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με αρτιότητα και επιτυχία στις 27 και 28 Απριλίου 2024 και στις 11 και 12 Μαΐου 2024 στην πίστα Achna Speedway, στο Δασάκι Άχνας. Για πρώτη φορά, φέτος, συμμετείχαν μέλη της στρατονομίας και μοτοσικλετιστές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή των γυναικών οδηγών μοτοσικλέτας.

 

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης και ακολούθησε κλήρωση δώρων που αφορούν την οδική ασφάλεια:

·       Κράνος HJC (δέκα τεμάχια ανά σεμινάριο).

·       Γάντια Nordcode (δέκα σετ ανά σεμινάριο).

·       Προστατευτική στολή (μία ανά σεμινάριο).

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η ΕΚΟ Κύπρου, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, θέτει διαχρονικά ως προτεραιότητά της τη συμβολή στην ενίσχυση της οδηγικής ασφάλειας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος βλέποντας ότι η απήχηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για οδηγούς μοτοσικλετών, τα οποία διοργανώνει το ΕΚΟ Safe Rider Club σε συνεργασία με το City’s A.R.T., αυξάνεται κάθε χρόνο. Η δυνατότητα να ελέγχει ο οδηγός τη σωστή θέση και σωστή ταχύτητα της μοτοσικλέτας του απαιτεί υψηλό επίπεδο ικανότητας οδήγησης, ευσυνειδησία, διαρκή συγκέντρωση, πρόβλεψη, αλλά και αποτελεσματική παρατήρηση. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του City’s A.R.T. εμπλούτισαν -βάσει της εμπειρίας τους- τις γνώσεις των συμμετεχόντων με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και της ενεργητικής ασφάλειας των μοτοσικλετιστών, καθώς και τη μείωση των ατυχημάτων. Εκ μέρους της ΕΚΟ Κύπρου, δηλώνω για ακόμα μία φορά ευχαριστημένος για το γεγονός ότι και φέτος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια».

 

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

 

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023 ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ.

 

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

 

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία, ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

 

Comments


bottom of page