top of page

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό!

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών από όλο το φάσμα του αθλητισμού, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία στο Αθλητισμό, που φέτος είχε τον τίτλο «Η Ηχηρή Σιωπή».


Με στόχο την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό για θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, την κατάρριψη των μύθων και του στίγματος που την περιβάλλουν, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο «Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό: Η Ηχηρή Σιωπή», το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία GDA Sports Ltd, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, που τίμησαν με την παρουσία τους η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Υπουργοί, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και παρακολούθησαν πέραν των 200 ατόμων, ανέπτυξαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, με σημαντικές τοποθετήσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επιπλέον, οι ομιλίες του ιστιοπλόου Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, όπως και του επαγγελματία καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό,αναφερόμενοι στη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας στην πορεία ενός αθλητή.


Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν αρκετά workshops, ενώ οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα του κοινού που το παρακολούθησε, σε δύο ανοικτές και διαφωτιστικές συζητήσεις.


Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, που συγχαίροντας τους διοργανωτές, διαβεβαίωσε πως για την ΕΕ, η ψυχική υγεία αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας, γι’ αυτό και πραγματοποιούνται δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.


Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.


Τις εργασίες του Συνεδρίου, με αναφορά στους στόχους του, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ιδρυτής της εταιρείας GDA Sports που διοργάνωσε το Συνέδριο.


Αναλυτικά οι ομιλητές του συνεδρίου:

· Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

· Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

· Lee Richardson, Sport & Exercise Psychologist, Liverpool Football Club, UK

· Δημήτρης Παπανικολάου, Πρώην Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής, Ελλάδα

· Νίκος Κακλαμανάκης, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Ελλάδα

· Στυλιανή “Ανη” Χρόνη, Καθηγήτρια, Sport Psychology & Sport Coaching, Inland Norway University of Applied Sciences, Νορβηγία

· Αδάμος Παπαντωνίου, Αθλητικός Ψυχολόγος

· Αντώνης Αλεξόπουλος, Λέκτορας, Αθλητικός Κοινωνιολόγος, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

· Κωνσταντίνος Φελλάς, Ανώτερος Αντιπρύτανης, Πανεπιστήμιο Λευκωσία & Πρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου

· Λάμπρος Σαμαρτζής, Βοηθός Διευθυντής Κλινικής, Τμήμα Ψυχιατρικής, Υπουργείο Υγείας

· Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, Γενική Διευθύντρια, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού

· Μάριος Αβρααμίδης, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

· Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Ιδρυτής, GDA Sports & Τεχνικός Διευθυντής, Liverpool International Academy

· Σταύρος Μιχαηλίδης, Προπονητής Κολύμβησης & Διοικητικός Λειτουργός, Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

· Χριστίνα Κοκκάλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΙΜR


Το Συνέδριο διοργανώθηκε με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και στηρίχθηκε θεσμικά από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Υγείας και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.


Η όλη διοργάνωση απευθυνόταν σε αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων, σε προπονητές και προπονήτριες, γονείς αθλητών και αθλητριών, αθλητικές ομάδες, ομοσπονδίες, θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους και αθλητικούς ψυχολόγους), γυμναστές και γυμνάστριες, καθηγητές και καθηγήτριες φυσικής αγωγής.


Το Συνέδριο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Mental Fitness Project», η οποία συνιστά μια δομημένη και συνεκτική παρέμβαση, που βασίζεται τόσο σε ερευνητικά δεδομένα, όσο και στις διεθνείς καλές πρακτικές, με βασικό σκοπό να προάγει την ψυχική υγεία στο οικοσύστημα του αθλητισμού στην Κύπρο. Η όλη πρωτοβουλία καθοδηγείται από ένα όραμα για μια κοινωνία όπου η ψυχική υγεία θα εκτιμάται, θα προάγεται και θα προστατεύεται ως πολύτιμο ατομικό και κοινωνικό αγαθό.


Πληροφορίες Συνεδρίου

Διοργανωτής: GDA Sports

Συνδιοργανωτής: IMR

Θεσμικοί Υποστηρικτές: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργείο Υγείας, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού

Με τη στήριξη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Knowledge Partner: Impact c4s

Strategic Cause Partner: Movember Cyprus

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Communication Partner: DELEMAMcCANN Cyprus

Υποστηρικτές: Εnergyintel, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Universal Life, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, Center for Social Innovation (CSI)

Xορηγοί Επικοινωνίας: Aplha Κύπρου, ΣΠΟΡ FM 95, Cablenet Sports

Σε συνεργασία: Σύνδεσμος Αποφοίτων Πανεπιστημίων Κύπρου


Επικοινωνία: www.gdasports.com, info@gdasports.com, 96797111Yorumlar


bottom of page