top of page

Θέλει και μπορεί για την πρόκριση η Εθνική Davis Cup...

Η κλήρωση των αγώνων Davis Cup ΚΥΠΡΟΣ-ΜΑΡΟΚΟ. Ξεκίνημα με Πέτρο Χρυσοχό απέναντι στον Ντλίμι Γιασίνε (Σάββατο 11.00 π.μ.)Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η κλήρωση των συναντήσεων Κύπρος-Μαρόκο που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις στο πλαίσιο των πλέι-οφ του Group II του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις Μονών το Σάββατο, και ένα Διπλό και δύο Μονά την Κυριακή ως ακολούθως :

 

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 11.00 π.μ. (Δύο Μονοί Αγώνες)

Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Dlimi Yassine (Mor)

Ακολουθεί :

Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Benchetrit Elliot (Mor)

 

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 11.00 π.μ. (Διπλό)

Σέργης Κυρατζής / Ελευθέριος Νέος (Cyp) Vs Benchetrit Elliot / Mundir Adam (Mor)

Ακολουθεί :

Μενέλαος Ευσταθίου (Cyp) Vs Dlimi Yassine (Mor)

Ακολουθεί :

Πέτρος Χρυσοχός (Cyp) Vs Benchetrit Elliot (Mor)

 

Οι συμμετέχοντες στους αγώνες της Κυριακής μπορούν να τροποποιηθούν ύστερα από απόφαση των Κάπτεν της κάθε ομάδας.

 

Την ομάδα της Κύπρου που θα έχει ως κάπτεν τον Δημήτρη Ηροδότου, αποτελούν οι αντισφαιριστές Πέτρος Χρυσοχός (Νο1407, 28χρ.), Μενέλαος Ευσταθίου (Νο1219. 25χρ.), Στυλιανός Χριστοδούλου (Νο 1111, 20χρ.), Σέργης Κυρατζής (Νο1196, 29χρ.), και Ελευθέριος Νέος (No.789dr, 25χρ.)

 

Κατά την παρουσίαση των ομάδων στη δημοσιογραφική διάσκεψη που προηγήθηκε της κλήρωσης, ο κάπτεν Δημήτρης Ηροδότου παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των αναμετρήσεων : «Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που φτάνουμε σε αυτό το σημείο, αλλά η πρώτη που θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην έδρα μας. Προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του φίλαθλου κοινού που θα έρθει στο Εθνικό Κέντρο Τένις θα έχουμε καλές εμφανίσεις από τους αντισφαιριστές μας. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης που έγιναν στο Εθνικό Κέντρο»

 

Εκπροσωπώντας τους αντισφαιριστές μας, ένας εκ των πιο παλιών στην ομάδα, ο Πέτρος Χρυσοχός σημείωσε ότι είναι τιμή για τον οποιονδήποτε να καλείται στην Εθνική ομάδα και έτσι αντιμετωπίζει κάθε φορά την πρόσκληση του σε αυτήν. Υπενθύμισε ότι την τελευταία φορά που η Εθνική ομάδα αγωνίστηκε στο Εθνικό Κέντρο Τένις πριν από επτά χρόνια, η βοήθεια του κοινού ήταν πολύ σημαντική, και διαβεβαίωσε ότι όποιοι αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

 

Από την πλευρά του ο Κάπτεν του Μαρόκου Μεχντί Ταχίρι επέλεξε να δηλώσει τους Benchetrit Elliot (No 507, 26χρ.), Dlimi Yassine (No606, 21χρ.), Moundir Adam (No740, 29χρ.) και Karmoussi Hamza (31 χρ.). Σε ερωτήσεις που δέχτηκε αν θεωρεί την ομάδα του φαβορί των αναμετρήσεων και γιατί επέλεξε να έρθει με τέσσερις αντισφαιριστές στην Κύπρο (αντί πέντε) είπε τα εξής : «Δεν υπάρχει φαβορί στις αναμετρήσεις. Τα Rankings των ομάδων και των παικτών δεν παίζουν ρόλο, αλλά το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν ότι παίζουν για τη χώρα και τη σημαία τους σαν μια γροθιά. Ο πέμπτος μας αντισφαιριστής είχε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα δεν ήθελα τώρα να προσθέσω κάποιον άλλο στην ομάδα και θεωρώ ότι οι τέσσερις που ήρθαν μπορούν να μας οδηγήσουν στη νίκη»

 

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων  ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Δημήτρης Λεοντής, ο Επίτιμος Πρόεδρος ΟΑΚ κ. Φίλιος Χριστοδούλου, και εκ μέρους των χορηγών οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ανανιάδης (Unicars), Ιωάννα Λεωνίδου (Χαραλαμπίδης Κρίστης) και Μερόπη Σολωμού (SPP Media)   

 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημοσιογραφικής διάσκεψης και της κλήρωσης, οι αντισφαιριστές και των δύο ομάδων, βγήκαν για λίγο στο κεντρικό γήπεδο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και αντάλλαξαν μπαλιές με τα ball kids των αγώνων. Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Δημήτρης Λεοντής και το Μέλος της Ομοσπονδίας του Μαρόκο Χισάμ Κανουνί, αμφότεροι παλαιοί αντισφαιριστές, έδωσαν ολιγόλεπτο αγώνα στον οποίο επικράτησε η Κύπρος.

 

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι δωρεάν, και η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου, καλεί όλους τους φίλους του αθλήματος όπως προσέλθουν στο Εθνικό Κέντρο Τένις, και στο πλαίσιο των κανόνων διεξαγωγής και συμπεριφοράς που αρμόζουν στο άθλημα, να στηρίξει θερμά τους αντισφαιριστές μας.

 

Χορηγοί των αγώνων (Tie Sponsors):

ΑΓΡΟΣ, ΟΠΑΠ Κύπρου, PETROLINA, UNICARS, McDONALDS, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Χορηγός Κυπριακής ομάδας (Team Sponsor):

JOMA

 

Χορηγοί Επικοινωνίας ΣΠΟΡ FM 95 και το 24sports

 

Comments


bottom of page